Café crème!

In een beker met de Franse vlag erop smaakt je koffie toch net iets lekkerder. Deze Froisses Espresso Kreukbeker is gemaakt van culinair porselein en daardoor niet alleen geschikt om koffie in te serveren, maar ook om bijvoorbeeld muffins in te bakken. Hij is met de hand gepolijst en geglazuurd, heeft een diameter van 6,5 centimeter, een inhoud van 8cl en is vaatwasserbestendig.

Nu met 50% korting in de aanbieding bij Bol.com voor € 6,-

Klik op de beker om hem te bestellen.

 

   
 

Aznavour blikt terug

Bespiegelingen van de oude meester

Tekst: Andy Arnts 

Hoewel de stem van de inmiddels 91-jarige Charles Aznavour de laatste jaren toch wat minder leek te worden, komt hij op zijn nieuwe album Encores weer ijzersterk voor de dag. Zoals te verwachten bevat de cd een vertrouwde verzameling kwaliteitsliederen vol sfeer en melancholie, maar nu tekstueel wel heel sterk gericht op een leven van herinnering en bespiegeling.

 
Het siert de oude meester dat hij zonder bitterheid of wroeging op zijn leven terugkijkt. Zo spreekt in Et Moi Je Reste La een man die vrede heeft met het leven van nu en de mooie dingen die voorbij zijn gegaan. In het aangrijpende Chez Fanny herinnert de zanger zich met veel liefde de eigenaresse van een bistro die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werd weggevoerd en nimmer terugkeerde. Zijn jonge jaren in Montmartre (‘où je vivais à mes débuts’) bezingt Aznavour in La Maison Rose, waarna hij een eerbetoon brengt aan zijn goede vriendin en ontdekker Édith Piaf (De la Môme à Édith).

De enige smet op dit album met prachtige luisterliedjes is het slotnummer You’ve Got To Learn, een duet met de 26-jarige soulheld Benjamin Clementine dat totaal niet uit de verf komt. De twee stemmen ‘kleuren’ niet bij elkaar en bovendien lijkt het lied na een avondje zwaar tafelen te zijn ingezongen. Niettemin doet deze misser niets af aan de rest van de cd, die je doet hopen dat Encores niet Aznavours laatste nummertje is, maar dat het zangicoon nog lang van zich zal laten horen.

 

Klik op de cd-cover om nummers te beluisteren en om de cd direct te bestellen.