Nieuws
 
Juli 2015 - Nieuwe cd Charles Aznavour
  Hoewel de stem van de inmiddels 91-jarige Charles Aznavour de laatste jaren toch wat minder leek te worden, komt hij op zijn nieuwe album Encores weer sterk voor de dag. De cd bevat een vertrouwde verzameling kwaliteitsliederen vol sfeer en melancholie, maar nu tekstueel wel heel sterk gericht op een leven van herinnering en bespiegeling.

Lees hier de recensie van Andy Arnts.

 
4 april 2015 - Ook Brigitte Bardot tegen sluiting Ste. Rita
  Brigitte Bardot heeft zich donderdag in een open brief fel afgezet tegen het voornemen om de Église Sainte Rita in Parijs te slopen. Eind 2013 schreef Andy Arnts een artikel over deze bijzondere 'kerk van de dieren'.

Klik hiernaast om de brief van Brigitte Bardot te vergroten. Download hier het artikel van Andy Arnts.

 

 
Middagje Montmartre
  Voor de wintereditie van Frankrijk-magazine En Route stelde Andy Arnts een route door Montmartre samen:                 

Place du Tertre, Moulin Rouge, Sacré Coeur … we kennen ze allemaal wel. Maar waar woonde Dalida? Waarom glimt de hand van het beeld op Place Marcel Aymé? Waar is het stamcafé van Michou? Wie is Michou eigenlijk? Om hierop een antwoord te vinden, gaan we Montmartre nu eens écht ontdekken.

Download hier de route.

Download hier de plattegrond.

Fragmenten uit Parisiennes... La belle Otero
  Lees alvast twee fragmenten uit 'De drie gratiën', één van de verhalen uit de nieuwe bundel 'Parisiennes herken je aan hun benen'. De teksten gaan over La belle Otero, een roemruchte courtisane uit de belle époque. Klik op de foto hieronder om de pdf te openen. (bron: Maison en France, meinummer 2014)

Voorpublicatie uit Parisiennes... Oradour-sur-Glane
  Frankrijkmagazine En Route heeft één van de verhalen uit de nieuwe bundel 'Parisiennes herken je aan hun benen' als artikel gepubliceerd. De tekst gaat over een bezoek aan Oradour-sur-Glane, een dorp in de Limousin dat tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig werd verwoest. Klik op de foto hieronder om de pdf te openen. (bron: En Route, voorjaarseditie 2014)

  Nieuwe lezing: Montmartre Mon Amour
  Eind 2013 is de nieuwe interactieve lezing 'Montmartre Mon Amour' van start gegaan bij de Alliance Française in Den Helder. Kijk voor meer informatie over deze lezing op deze facebookpagina. Boekingen via: info@andyarnts.nl. Reeds geboekte lezingen staan vermeld op de Agenda-pagina (zie keuzemenu links).
     
  24 november 2013 - Publicatie roman 'Richter'
Op 24 november 2013 vond de boekpresentatie plaats van Andy Arnts' roman Richter. Kijk voor meer informatie over dit boek op deze facebookpagina, waarop onder meer fragmenten zijn te lezen.

 

 

 

 

 

 

  Homepage
  Biografie
  Publicaties
  Films
  Galerie
  Nieuws
  Agenda
  Contact
 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Andy Arnts 2013